The 1st Mediterranean Congress “Music and Science” | Playlist of the papers subtitled in English or French

0
557

The 1st Mediterranean Congress “Music and Science” aims to become an annual event that brings together different personalities of music and science in the Mediterranean region with the objective to gather and discuss different issues affecting que interrelation between music and science. Following each edition, an inter-institutional publication will be issued. This monograph will gather the analysis and conclusions developed within the Congress’ panels and discussions sessions, where participants will have the opportunity to present their works and exchange ideas on the topics. In this regard, the Congress is conceived as a forum for the advance in the knowledge of the Mediterranean region.
In its first edition, which will take place on 27 and 28 November 2020, the Mediterranean Congress of Music and Science will revolve around the topic “Using Information and Communication Technologies (ICT) in the Covid scene”. This selection is driven by the fact that the pandemic situation has forced two disciplines that require intensive teamwork, i.e. Music and Science, to relocate a substantial part of their work to the Internet. The little
experience in the research and development of music and science via Internet has open the debate on ways to create new work methods in the fields of Music and Science, as well as creating new standards in its development
online, so as to avoid the time lags that social distancing can bring about.

Playlist of the papers subtitled in English or French

VIDEO RESUM

Paraula de benvinguda del Sr. Vicent Garcés Ramón, President de la Fundació ACM

Mathematical research at the time of the international lockdown: Prof. Dra. Mirna Džamonja, Matemàtica lògica i filòsofa. Membre Associé de l’Institut d’Història i Filosofia de la Ciència i Tècniques (IHPST) de la Universitat Panthéon-Sorbone, París. IHPST Paris et Czech Academy, Prague. França/Bòsnia i Hercegovina

Una nova història per a l’ensenyament de les ciències: el projecte digital “Sabers en acció”: Dr. José Bertomeu, Catedràtic d’Història de la ciència. Director de l’Institut Interuniversitari d’Història de la medicina i la ciència López Piñero, València, Espanya

Apprendimento a distanza ai tempi del Covid: Dra. Beatrice Sica, Professora de Filosofia i història: Liceu G. Dóna Procida di Salern (SA). Nàpols, Itàlia (Circule ACM de Nàpols)

Tratamiento de aguas en tiempo de pandemia: Prof. Dr. Jauad El-Kharraz, Director d’investigació, Centre d’Investigació de Dessalinització d’Orient Mitjà (MEDRC), Marroc

Exposició audiovisual “PLAY Música y Ciencia”: Llic. Manuel Roca Rodríguez, Cap del Departament de producció Expositiva del Parc de les Ciències, Universitat de Granada, Espanya

Interpretació: Guitarra flamenca – Mirza Redžepagić, Bòsnia i Hercegovina Interpretació: Piano clàssic – Ghita i Kenza Lakhfili, Marroc

Mirza Redžepagić, Bòsnia i Hercegovina Interpretació: La Granaina

Can EdTech replace face-to-face schooling? Sr. Alex Janicot, Desenvolupador i enginyer de telecomunicacions España/ França (Cercle ACM de Barcelona)

Intervenció Sonora: “Concierto para trenes de metro y banda” Prof. Dr. Juan Luis Ferrer-Molina, Catedràtic de tecnologia musical, Conservatori Superior de música de València. València, Espanya Vicent Tamarit, Director de cinema, Acadèmia Valenciana de l’Audiovisual, València, Espanya

Dra. MARGARITA BELINCHÓN, Divulgadora científica. Directora del Museu de les Ciències Naturals de València, Patronat de la Fundació ACM. València, Espanya “Sonidos y neuronas: la naturaleza de la música” Llegit per la Dra. Esma Kucukalic

Personal experiences during the lockdown in the context of contemporary music and music creation and improvisation: Sr. Evripidis Bekos, Músic. I International composition prize “Nikos Skalkottas”-2019. Grècia (Cercle ACM de Tessàlia)

La música como disciplina científica: Mr.. Ali Esquembre Kučukalić, Investigador predoctoral, Grup d’Investigació en Aplicacions del Làser i Fotònica, Universitat de Salamanca. València, Espanya / Sarajevo, Bòsnia i Hercegovina (Cercle ACM de Sarajevo)

Esperienza sull’apprendimento a distanza ai tempi del Covid: Sr. Gianluigi Sperindeo, Intèrpret de mandolina i professor de música. Itàlia (Cercle ACM de Nàpols)

Interpretació: Laúd – Nazim Lemnuar, Argelia

Testimony of a student in the times of Covid-19: Sr. Oussama Nouri, Estudiant d’enginyeria informàtica Tunísia (Cercle ACM de Tunísia)

ICT tools for a new resilient scientific community: Dra. Monica Pica, Investigadora en química general i inorgànica, Universitat de Perusa, Itàlia (Cercle ACM de Nàpols)

CLOENDA D. María Colomer Pache, Psicòloga, pedagoga, actriu i pallassa.. Medalla d’Or de les Belles Arts. Presidenta de Mostra Viva del Mediterrani València, Espanya

In memoriam: David Kamhi, 8 octubre 1936 – 12 marzo 2021 Entrevista al Prof. David Kamhi, violinista internacional especialitzat en música sefardita, tradicional balcànica, i clàssica, tant des de la teoria com des de la interpretació.

Jornada de presentació del I Congrés mediterrani: música y ciència 2020 a la VIII Edició de Mostra Viva del Mediterrani : Sarajevo y Valencia

Jornada de presentació del I Congrés mediterrani: música y ciència 2020 a la VIII Edició de Mostra Viva del Mediterrani : Sarajevo y Valencia DIMARTS,13 D’OCTUBRE DE 2020 – La Nau, Universitat de València VICENT GARCÉS, President d’Honor de la Mostra Viva del Meditarrani i President de la Fundació Assemblea de Ciutadans i Ciutadanes del Mediterrani (FACM)”Obrirem camins al nexe entre la música i la ciència a tot l’espai mediterrani” Dr. MARGARITA BELINCHÓN, Divulgadora científica. Directora del Museu de les Ciències Naturals de València, Patronat de la Fundació ACM. València, Espanya “Sonidos y neuronas: la naturaleza de la música” GONZALO MANGLANO, Tenor; membre fundador de Melomans. “Com podem continuar el nostre treball d’assaig, de treball a grup?” FRANCESC VALLDECABRES, director del Orfeó Universitari de València i de Música Trobada; Professor del Conservatori Professional de Catarroja “Aprofitar oportunitats i sinergies, i seguir treballant” MARÍA COLOMER PACHE, Presidenta de Mostra Viva del Mediterrani. Moderadora
Jornada de presentació : I Congrés mediterrani: música i ciència en el marc de la VIII Edició de Mostra Viva del Mediterrani: Sarajevo i València DIMARTS, 13 D’OCTUBRE DE 2020 taula redona des de Sarajevo. Participants: De Sarajevo a València – Un congrés que òbriga les portes d’una fructífera cooperació Prof. Dr. Dejan Milošević, professor titular de la Facultat de Física de Sarajevo i membre de la Academia de Ciències de Bosna i Sarajevo. Prof. Dr. Ćazim Hadžimejlić: Professor de la Facultat de Belles arts de Sarajevo i responsable del Departament de Restauració i Conservació i Patrimoni Cultural de Bosnia i Herzegovina. Ibrahim Spahić, president del Centre Internacional per a la Pau de Sarajevo i director del Sarajevo Winter Festival. Agent cultural. Elma Hodžić, comissària del Museu d’Història de Bòsnia i Hercegovina. Ali Esquembre Kučukalić, físic teòric. Coordinador del Congrés. Mirza Redzepagic, guitarrista flamenco. Makammat Bayat Bayat.