2a. Trobada ACM – 2011, Tunis (TUNÍSIA)

De l’1 al 4 de desembre de 2011 | Tunis, Tunísia

La primera trobada de l’Assemblea de ciutadans i ciutadanes de la Mediterrània, que tingué lloc a València en juliol de 2010, remarcà la necessitat de promoure el sorgiment d’una comunitat mediterrània dels pobles, sostinguda sobre un espai polític del Mediterrani i de ciutadania mediterrània. Des de 2011, els esdeveniments tant al nord com al sud del Mediterrani han demostrat la determinació ciutadana de deixar una forta empremta en la vida de les seues ciutats.

D’aquesta manera, la naturalesa i l’abast dels canvis que estan tenint lloc al sud del Mediterrani al llarg de l’any 2011 són considerables. Qualsevol que siga el resultat de l’ona expansiva que ha començat a Tunis, no hi ha dubte que la imatge de la seua àrea geogràfica canviarà substancialment. Egipte ha posat l’accent en el res insignificant caràcter d’aquests esdeveniments, i tots els països del Mediterrani estan expressant en l’actualitat i en major o menor grau, la profunditat de les gestacions ja realitzades.

Aquestes dinàmiques també es poden sentir al nord de la Mediterrània, on la conjunció dels factors ha reforçat la forta afirmació de la ciutadania del rebuig a la crisi política. La mateixa determinació subratlla la profunditat de la seua fe en la possible i profunda millora de les seues perspectives.

La segona assemblea, que tingué lloc a Tunis, va reunir a 150 ciutadans de tots els països de la Mediterrània, inclosos representants de diverses institucions i entitats públiques presents a la regió.

En aquesta segona reunió, celebrada de l’1 al 4 de desembre a Tunis, a la qual assistiren més de 150 ciutadans de tots els països de la Mediterrània, comptà també amb l’assistència dels representats de diverses institucions i entitats públiques presents a la Mediterrània, com la Comissió Europea, Parlament Europeu, el Comitè de les Regions, l’Assemblea local i regional Euromediterrània, el Banc Europeu d’Inversions, el Consell de la Fundació Lindh Europa Assemblea Parlamentària del Mediterrani Ana de la Unió Africana, Organització de la Conferència Islàmica, l’Assemblea Constituent de Tunis, entre d’altres.