3a. Trobada ACM – 2012, Volos (GRÈCIA)

Del 25 al 28 d’octubre de 2012 | Volos, Grècia

Els recents esdeveniments a la conca del Mediterrani han demostrat la determinació dels ciutadans de deixar una forta i duradora empremta sobre la vida política i social del seu entorn. En aquest context, l’Assemblea de Ciutadans i Ciutadanes del Mediterrani (ACM), una iniciativa llançada en 2008, és significativa i rellevant.

Durant la primera Assemblea de ciutadans i ciutadanes de la Mediterrània, celebrada en juliol de 2010 a València (Espanya), sota la temàtica de “diàlegs mediterranis: institucions i la ciutadania a la Mediterrània” s’expressà la necessitat de promoure l’emergència d’una comunitat mediterrània dels pobles, sostinguda dins de l’espai d’una política mediterrània i d’una ciutadania mediterrània.

La segona trobada de l’Assemblea de Ciutadans i Ciutadanes del Mediterrani tingué lloc en desembre de 2011 a Tunis i tractà sobre: “Crisi i canvis a la Mediterrània: la ciutadania en moviment”.

Aquesta assemblea ha demostrat que són els pobles del Mediterrani els que estan escrivint el seu propi destí, amb la seua llibertat, la seua manera de veure les coses, la seua història; junts, amb la seua joventut i tota la societat.

La tercera Assemblea de l’ACM ha reunit els membres dels seus cercles, principalment amb l’objectiu de fomentar l’intercanvi d’idees, experiències, iniciatives i perspectives.
ÀGORES:

  1. Anàlisi de la situació en el Mediterrani des de la darrera trobada a Tunis en 2011
  2. El futur de la ACM i el paper dels cercles dels ciutadans de la Mediterrània
  3. Propostes per a l’ACM