La Fundació Assemblea de Ciutadans i Ciutadanes de la Mediterrània (FACM) convida als seus membres a treballar per una Transició Agrícola i Alimentària sostenible i a difondre els seus compromisos en els fòrums nacionals i internacionals.
Les nostres iniciatives:
La Fundació Assemblea de Ciutadans i Ciutadanes del Mediterrani (FACM) convida als seus membres a treballar en aquest sentit i a difondre els seus compromisos en els fòrums nacionals i internacionals. Voleu expressar les seues posicions, reivindicacions i propostes en matèria de transició alimentària, especialment amb ocasió de la 22a Conferència de les Parts (COP22) de la Convenció sobre el Canvi Climàtic, que es va celebrar al novembre de 2016 a Marràqueix i, prèviament, a la MEDCOP de Tànger, on es van reunir al juliol les regions mediterrànies per preparar la COP22. Després de l’acord de París signat el desembre de 2015 durant la COP21, la COP22 desitja ser i erigir-se com “la Conferència de les solucions”.
Desitgem reafirmar-nos en el camp de la recerca de solucions, juntament amb aquells que treballen per la transició alimentària en els països mediterranis. De fet, en tots els nostres països hi ha pioners que han posat en funcionament i s’encarreguen d’iniciatives d’alimentació responsable i duradora (IARD), ja en marxa en els camins de la transició.
Projecte “Eines per a la transició cap a Sistemes Territorialitzats (SAT)
La Fundació Assemblea de Ciutadans i Ciudadanes del Mediterrani (FACM) i el Centre d’Estudis Rurals i d’Agricultura Internacional (CERAI), junt amb les organitzacions RESOLIS (França) i Mensa Cívica (Espanya), llancen un projecte de mapatge de les millors iniciatives estatals de Sistemes Alimentaris Territorialitzats (SAT), considerant els seus impactes ambientals, socioculturals i econòmics. El projecte compta amb el patrocini de la Daniel i Nina Carasso (França).
Amb un eix comú compartit de sensibilització en la valoració del medi rural, l’alimentació en base a productes locals, la sobirania alimentària, el consum i el turisme responsable i la protecció dels recursos naturals i locals, les organitzacions CERAI, RESOLIS, Mensa Cívica i la Fundació ACM, llancen el projecte “Eines per a la transició cap a Sistemes Territorialitzats (SAT)” adreçat a la identificació d’iniciatives SAT a Espanya i la seua difusió a nivell estatal i en l’àmbit del Mediterrani per fomentar la seua replicabilitat i generar debat al voltant d’aquesta temàtica a nivell institucional.